C&D SECURITY - TOEN EN NU

C&D Security is eigenlijk per ongeluk ontstaan. L.Pak reageerde, zo'n 40 jaar geleden, als jeugdige bezoeker, op een geweldssituatie in een discotheek, Down-Town in Maassluis, beter en sneller dan de portier die daar al werkte. Imposant bol figuur maar waar je verder niet veel aan had. De eigenaar, de legendarische horeca-ondernemer Theo Lejeune R.I.P, bood hem direct een baan aan als portier en daar is Louis toen op ingegaan. Gaandeweg groeide dit uit tot een carriëre in de horecabeveiliging. Meer dan 30 jaar actief geweest in dat vak, in diverse discotheken zoals Down -Town, PeeDee in Vlaardingen. BlueTiek-Inn in Rotterdam, Salsa discotheek Mundial in Den Haag, SamSam Vlaardingen, Gastportier Peppermill Heerlen etc.
Het was tijd om gewoon een bedrijf te beginnen en C&D Security was geboren. Door de verplichting vanuit de Wet op de Weerkorpsen werd C&D één van de eerste portiersbedrijven met een vergunning van het Ministerie van Justitie.
In de jaren daarna verzamelde hij beveiligers en portiers om zich heen die adequaat en standvastig waren en waarover klanten zéér te spreken waren. Het klantenbestand groeide dan ook gestaag en we werden door heel Nederland gevraagd om te komen werken. Maar vooral om problemen die klanten hadden op te lossen. Daar bleek C&D met haar medewerkers erg goed in te zijn. Daarnaast vanuit de familie altijd actief geweest in de hondensport en beveiliging met honden. Wat toen nog vaak vanuit lokale hondenclubs geregeld werd. Vooral met bouviers. Wat uiteindelijk door diezelfde eerder genoemde Wet op de Weerkorpsen ook gereguleerd werd.
Omdat het werk zich concentreerde in de weekenden bleef LP ook nog werken voor andere bedrijven in de reguliere beveiliging zoals VNV (later Securitas), VDL en VGL (Geld-en waardetransport). Voor een vriend werkte hij ook nog regelmatig in Parijs en omgeving. En had daarnaast ook nog een taxibedrijf. Dit allemaal om maar zoveel mogelijk (mensen)kennis en ervaring op te doen. Toen hij alles had bereikt wat hij nodig vond werden de werkzaamheden uitgebreid zodat een volledig pakket aan beveiliging kon worden geleverd aan de klanten. C&D was volwassen geworden. Het taxibedrijf werd verkocht en C&D Security werd nóg meer een begrip in de evenementensector en reguliere beveiliging. Vooral waar het risicowerk betrof.

Helaas moest LP in 2003 terugstappen als gevolg van een medisch probleem. Een virale hersenvlies-ontsteking schakelde hem voor 2 jaar uit en alles kwam stil te liggen. Als vriendin en werkneemster sinds het begin, bood ik, Carin Krabbendam, aan te helpen en de activiteiten over te nemen zodat C&D voort kon gaan. En aldus geschiedde.


Een nieuwe C&D Security werd gevestigd met een nieuwe structuur, nieuwe vergunning en nieuw leiderschap. LP bleef natuurlijk wel betrokken en toen de medische problemen waren opgelost nam hij weer volop deel, met zijn kennis en ervaring, in het bedrijf.
En die expertise heeft er voor gezorgd dat het bij C&D niet meer ging over constante kwantitatieve groei in medewerkers maar over een kwalitatief excellent specialisme.
Wat heden ten dage nog steeds zo is.
C&D Security maakte in al die jaren de enorme veranderingen in de maatschappij van dicht bij mee. Criminaliteit door sociale achterstand, de open grenzen, problemen rond de nieuwkomers, het wapenbezit en gebruik, de drugsproblematiek, etc. C&D Security heeft het allemaal gezien en meegemaakt en heeft veel ervaring met het voorkomen en aanpakken van risicosituaties en geweldsincidenten. En waar een aantal bedrijven kiezen, wellicht met alle goede bedoelingen van dien, voor nog nauwelijks controleerbare kwantiteit, kiest C&D daarom juist voor exclusieve en controleerbare kwaliteit.
De klachtenregens die die bedrijven vaak over zich heen krijgen staan dan ook in schril contrast tegen de 0 meldingen bij C&D Security.
Ondanks de keurmerken die die bedrijven hebben.
C&D kiest dan ook voor een andere weg. Een andere visie, die u HIER kan lezen.

Want we zien een ontwikkeling die ons zorgen baart. Een diensthond is feitelijk een wapen, wat u niet in verkeerde of onervaren handen moet willen zien. Maar dat is wel momenteel wel de tendens. De goeden niet te na gesproken.
We zien de teloorgang van onze passie al zo'n 15 jaar gebeuren. We zien onwenselijk gedrag van geleiders en regelmatig, ook voor u als klant, gevaarlijke situaties. Maar erger nog, bedrijven die daar niets áán of mee doen. Geleiders die niet of nauwelijks trainen, loslopende honden op een object, medewerkers die slapend de dienst volbrengen, diefstal en verduistering, BHV-ers die essentiële zaken van een locatie niet kennen, Netflix beveiligers die taken daardoor verzaken, etc. We zien het allemaal en na melding bij de leiding vervolgens ook dat daar vaak niets mee gebeurt. Geen extra controle, waarschuwingen, schorsingen, geen aangiften, niet meer inhuren of ontslag. Ze worden gewoon weer ingezet. Als er maar een poppetje staat. Zo denken en handelen ze gewoon. Voor u als klant, met óók nog coördinatoren voor uw object zonder vereiste diploma's en met onvoldoende praktische vakkennis, kan dit makkelijk op een drama uitlopen. Overigens faalt ook de overheid behoorlijk m.b.t. controle op bedrijven en het voldoen aan de wettelijke eisen. 
Misstanden worden zo zelden opgemerkt en bestraft.
C&D Security ziet dit met lede ogen aan maar distantieert zich daar ook duidelijk van. We zijn dan ook zéér selectief in wie we voor ons inzetten, personeel of ZZP-er, en blijven hun werkzaamheden, in uw en ook ons eigen belang, constant monitoren.
Wij nemen dit specialistische vak uiterst serieus en nemen graag verantwoor-delijkheid. Voor onze geleiders, de honden én voor al onze activiteiten.
En daar leggen we ook graag verantwoording voor af naar u als klant.
Wilt u méér dan alleen een man of vrouw met een gevaarlijke hond?
Kies dan voor C&D Security.

WERKWIJZE OP TERMIJN TE PLANNEN AANVRAGEN

IN VOORKOMEND GEVAL KAN HIER VAN AFGEWEKEN WORDEN.

U HEEFT EEN BEVEILIGINGS-PROBLEEM
U NEEMT CONTACT OP MET ONS EN LEGT ONS UW PROBLEEM VOOR
INDIEN NODIG OF GEWENST BEZOEKEN WIJ U OP LOCATIE
WIJ BESPREKEN SAMEN MET U UW WENSEN EN DE MOGELIJKHEDEN
WE INVENTARISEREN AL UW WENSEN EN ONZE BEVINDINGEN EN LEGGEN DEZE VAST
U ONTVANGT BINNEN 24-UUR EEN DIGITALE OFFERTE
NA SCHRIFTELIJK AKKOORD BEZOEKT ONZE COÖRDINATOR U
ALLE TAKEN WORDEN VASTGELEGD IN EEN DUIDELIJKE INSTRUCTIE
NA ALLES DOOR U SCHRIFTELIJK AKKOORD BEVONDEN GAAN WE VOOR U AAN DE SLAG

WERKWIJZE AD-HOC AANVRAGEN

U NEEMT CONTACT MET ONS OP, TELEFONISCH OF PER MAIL EN DOET DIRECT UW AANVRAAG
U ONTVANGT DIRECT EEN PRIJSOPGAVE EN BIJ AKKOORD DIRECT EEN DIGITALE BEVESTIGING
NA ONTVANGEN SCHRIFTELIJK  AKKOORD EN BEVESTIGING UWERZIJDS VÓÓR 1E DIENST GAAN WE DIRECT VOOR U AAN DE SLAG